Η επιτυχία μιας Εταιρείας οφείλεται σε διάφορους παράγοντες: στις κατάλληλες πολιτικές και στρατηγικές της αγοράς, στα στοχευόμενα προϊόντα, στη χρήση της τεχνολογίας, στην επιλογή των κατάλληλων καναλιών διανομής, και στην έξυπνη διαφήμιση.
Αν όμως σε συνάρτηση με τα ανωτέρω υπάρχει και μια συνέχεια στους στόχους της εργασίας, τότε δε μιλάμε μόνο για μια επιχείρηση αλλά και για παράδοση.
Η παράδοση της Maestri γιορτάζει πρόσφατα εκατό χρόνια ζωής, εκατό χρόνια δραστηριότητάς της, εκατό χρόνια συνεχούς έρευνας με στόχο την αναζήτηση των καλύτερων, εκατό χρόνια εμπιστοσύνης στα άτομα που δουλεύουν στο εσωτερικό της Εταιρείας, διαρκούς σεβασμού και αδιάλειπτου διάλογο με τους πελάτες της. Μια μακρά παράδοση αριστείας, η όποια συνδέεται άρρηκτα με την αποφασιστικότητα του να μην προδοθούν ποτέ οι αρχές αξιοπιστίας που έχουν δημιουργήσει το όνομα Maestri.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ MAESTRI.

TENAX – PROTOFIX – AREL – ARELY – ELY – PICAREL- PARVA – ASTRAL – PUNCAR – PRIMULA RO-MA H. – RO-MA G. – ROMABLOK – ROFAMA – ROCAMA – TECNICA – MULTENS – SIGILMAES – SIGILPOST – POLIRING – NETRING – ROAMA – ELPABOX – ROMABOX – PUNTO ORO JOLLY / 64 PUNTO FOREST – ECOTAK – ROMATAK – ME – ELECTRO

Αρχές του αιώνα … Ο Romeo Maestri, τότε εργοδηγός της ιταλικής ΔΕΗ, το 1919 ίδρυσε την εταιρεία που φέρει το όνομά του.
Δεδομένου ότι είχε εμπειρία στην κατασκευή καλουπιών για μικρά μεταλλικά μέρη παραγωγής του έρχεται η πρώτη ιδέα:
η δημιουργία καλουπιών για την κατασκευή διαφόρων τύπων σφραγίδων. Σφραγίδες ασφαλείας για σπάγκο και άλλες ειδικές για το βούτυρο.
Στη συνέχεια σφραγίδες για μύλους και για ταχυδρομικά δέματα όλες άμεσα παραμορφώσιμες σε περίπτωση παραβίασης.
Η έδρα της Εταιρίας στην αρχή της βρίσκεται στην οδό Via Bergognone στο Μιλάνο, όπου, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’20, η εταιρεία αναπτύσσεται συνεχώς, ενώ διατηρεί τη χαρακτηριστική δομή της οικογενειακής δομής.
Η επιχείρηση λειτουργεί με τη συνεργασία της γυναίκα του ιδιοκτήτη, και δύο γιους.

Ο Bruno Maestri , γιος του ιδρυτή της εταιρείας, αφού είχε συνεργαστεί με τον πατέρα του κατά την προηγούμενη δεκαετία, και συνοψίζει την εμπειρία του στις αρχές της δεκαετίας του ’30, και αποφασίζει να κάνει μια πρώτη διαφοροποίηση των προϊόντων.
Τα συρραπτικά γραφείου τραβάνε την προσοχή του Bruno Maestri: έτσι γεννιούνται τα συρραπτικά προϊόντα RO-MA (Romeo Maestri) και ξεκινάει την παραγωγή των συρραπτικών γραφείου TENAX και PROTOFIX.
Την ίδια χρονική περίοδο δημιουργείται το 126: το 1933 γεννιέται ο μεταλλικός συνδετήρας συρραφής, παραγόμενο κατευθείαν από μηχανές που είχαν σχεδιασθεί και υλοποιηθεί στο εσωτερικό της Maestri.
Η έδρα της εταιρείας, εν τω μεταξύ, έχει μετακινηθεί στη Via Foppa, όπου παρέμεινε μέχρι το 2000.

Συρραπτικό Parva (1939)

Αλλά το πιο σημαντικό προϊόν το φως σε αυτή τη δεκαετία, και ακριβώς το 1939, είναι το συρραπτικό Parva.
Συρραπτικό χειρός, ανθεκτικό, σύγχρονο και προηγμένο στο σχεδιασμό, η Parva καθιερώνεται άμεσα ως μια μεγάλη επιτυχία και εξακολουθεί να κατέχει ως τώρα σημαντική θέση στο τομέα γραφείο στο οποίο ανήκει.

Συνδεδεμένο με τη Parva, η Maestri αρχίζει να παράγει το συνδετήρα συρραφής 64. Και αυτή, του συνδετήρα 64, θα είναι η πρώτη συσκευασία «2000» που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει την εισαγωγή των συνδετήρων κατά μήκος του συρραπτικού, αποφεύγοντας τις πολύ συχνές φορτίσεις.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’40, οι Maestri είναι αφιερωμένοι κυρίως στην βελτίωση του τομέα του εξοπλισμού γραφείου. Εκτός από την ήδη υπάρχουσα γκάμα των συρραπτικών προστίθενται και άλλα μοντέλα χειρός και επιτραπέζια.
Είναι η στιγμή της ASTRAL, που προορίζεται για εφαρμογές συσκευασίας και των επιτραπέζιων συρραπτικών AREL, ARELY, και PICAREL.
Κατά την περίοδο του πολέμου, η εταιρεία υφίσταται ολική καταστροφή της έδρας της, από τους βομβαρδισμούς του Αυγούστου 1944.Ευτυχώς ορισμένα μηχανήματα για την κατασκευή των συνδετήρων, , είχαν μετακινηθεί το προηγούμενο έτος: αυτό επέτρεψε να προστατευθεί το σύμβολο της ιστορικής και τεχνικής ιστορίας της Maestri , και στην άμεση μεταπολεμική περίοδο, να ξαναρχίσει αμέσως η κατασκευή ενός βασικού προϊόντος όπως ο μεταλλικός συνδετήρας.
Η καταστροφή που προκάλεσε ο πόλεμος δεν επηρεάζει τη ζωτικότητα και την εικόνα της Maestri.
Η αποκατάσταση του κτιρίου και η νέα εκκίνηση της παραγωγή έλαβε χώρα κάτω από ένα μοναδικό και σημαντικό γεγονός, που ακόμα και τώρα θεωρείτε ως σημείο αναφοράς: η αξιοπιστία και η σοβαρότητα της Maestri ήταν τέτοια που η εταιρεία βοηθήθηκε κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης από τους ίδιους της τους πελάτες, οι οποίοι αποφασίζουν να προπληρώσουνε τις πληρωμές των προϊόντων που είχανε παραγγείλει για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών και τη πλήρη επανέναρξη των δραστηριοτήτων της.

Αυτή ήταν μια δεκαετία μεγάλης δημιουργικότητας, η οποία ξεκίνησε με το λανσάρισμα ενός προϊόντος κύρους : το συρραπτικό ROCAMΑ, το οποίο αντικαθιστά το ROFAMA που γεννήθηκε στη δεκαετία του ’30. Μαζί με τους συνδετήρες FOREST – ακόμα και σήμερα ένας νικηφόρος συνδυασμός- ήταν η απάντηση της MAESTRI στις ανάγκες της αγοράς.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’50 διαδραματίστηκε ένα άλλο γεγονός: η γέννηση της PUNCAR, ένα συρραπτικό εργαλείο για το γραφείο. Εξαιτίας της σχεδίασης της κέρδισε τη διάκριση “Compasso d’Oro” (Χρυσή Πυξίδα) και παρουσιάστηκε στο MoMA, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. Εξαιτίας της μοντέρνας γραμμής της παραμένει μια από τις κορυφαίες μηχανές της αγοράς.
Για την περαιτέρω ολοκλήρωση της γραμμής γραφείου, τα τελευταία χρόνια έχουν σχεδιαστεί, ειδικές συρραπτικές μηχανές όπως οι RO-MA G49 και RO- MA G56 για δύσκολες εργασίες όπως για μεγάλο πάχος και σημειωματάρια
Η δεκαετία αυτή βλέπει τη Maestri να πραγματοποιεί άλλη μια διαφοροποίηση στις εργασίες της.- η κύρια εργασία ήταν να κατασκευάζει προϊόντα για τον τομέα της συσκευασίας.
Μαζί με τη διεύρυνση αυτών των προϊόντων για τη συσκευασία (Multens τσερκομηχανές, Roama για το κλείσιμο των κιβωτίων, το Netring για τη συσκευασία και το ειδικές δέστρες για σάκους πολυαιθυλενίου) άλλη μια αντίστοιχη επανάσταση διαδραματιζόταν στον τομέα του σφραγίσματος. Και όντως, έγινε η ανακάλυψη των SIGILMAES, (μια χειροκίνητη συσκευή σφραγίσματος που έγραψαν ιστορία.

Προς το τέλος της δεκαετίας, το 1957, η Maestri αποφάσισε να κάνει ένα βήμα το οποίο αποδεικνύεται ουσιαστικής και στρατηγικής σημασίας: αποκτά την αποκλειστική αντιπροσώπευση της Αμερικανικής Εταιρείας, κορυφαίας κατασκευάστριας συρραπτικών πεπιεσμένου αέρα: η SENCO στο Σινσινάτι.

 

Η απόφαση αυτή αναγκάζει σε μια σειρά πολλαπλών κινήσεων, τόσο στον κατασκευαστικό τομέα όσος και στον εμπορικό , από εκείνη τη στιγμή υπήρχε η δυνατότητα και η ευκαιρία να αντιμετωπίσει ένα νέο τομέα, αποκλειστικά και μόνο βιομηχανικό.
Οι θετικές συνέπειες είναι άμεσες: δημιουργείτε η ανάγκη να παραχθούν διαφορετικά είδη συνδετήρων για διαφορετικές εφαρμογές. Με αυτά τα δεδομένα η Maestri , ξεκίνησε μια φάση μεγάλης επέκτασης της παραγωγής. Εκτός αυτού για να μπορέσει να πουλάει κατευθείαν στη βιομηχανία η Εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει ένα δίκτυο από εξειδικευμένους σε τεχνικά θέματα πωλητές με συνέπεια να αναπτύξει πλήρως το δομημένο εμπορικό της δίκτυο.
Με αυτό τον τρόπο η Εταιρεία εδραίωσε την επιχειρηματική της εμπειρία, που μέχρι τότε ήταν στραμμένη στο τομέα του γραφείου και των μηχανών και άρχισε να απευθύνεται και στο βιομηχανικό.
Με την απόκτηση της αντιπροσώπευσης SENCO, η Maestri πήρε και μια λειτουργικό δίκτυο με το οποίο μέχρι σήμερα λειτουργεί στον τομέα των:

  • Εξοπλισμών γραφείων
  • Χειροκίνητων και άλλων τσερκομηχανών που διανέμονται σε επαγγελματίες μέσω σημείων πώλησης βιομηχανικών ειδών
  • Τσερκομηχανών αέρος για τη βιομηχανία.

Αυτή η περίοδος χρησιμοποιείται από την Maestri προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγική διαδικασία. Αυτή η παρέμβαση είναι αναγκαία για να διατηρηθεί η ποικιλόμορφη διαφοροποίηση στο εύρος των προϊόντων Maestri.

Από το ’60 μέχρι το ’70 το βασικό χαρακτηριστικό της επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι η μελέτη και εφαρμογή νέων τεχνολογικών συστημάτων για την παραγωγή συνδετήρων με σκοπό να διευκολυνθεί μια εξέλιξη τόσο από την άποψη της παραγωγικότητας όσο της διαφοροποίησης.

Είναι τα χρόνια του χρυσού συνδετήρα: μια επιχειρηματική ιδέα που είχε μεγάλη δημοτικότητα στο κοινό.

Είναι τα χρόνια που η Maestri ξεκινά να διευρύνει τους ορίζοντες της στις αγορές του εξωτερικού αυτή την προοπτική η εταιρία αποφασίζει να ξεκινήσει την παραγωγική της δραστηριότητα στην Ελλάδα, μια αγορά που κατέχει θέση με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του γραφείου και των συρραπτικών.

Τέλος, το ’70η Maestri προβλέπει και αναπτύσσει μια ειδική τεχνολογία δημιουργία ενός καρφιού με μικρό κεφάλι, ενός συνδετήρα που ονομάζεται BRAD,που χρησιμοποιείται για τα εργαλεία SENSOκαι για τις ανάλογες συσκευές συμπιεσμένου αέρα, και συναντά εξαιρετική αποδοχή στην αγορά.

Σε αυτά τα χρόνια η τρίτη γενιά των Maestri παίρνει γερά τα ηνία της εταιρίας.

Σε συνέχεια των αξιών που έχουν οδηγήσει την εταιρία στο σήμερα, η τρίτη γενιά φέρνει μια νέα πνοή στη συνολική δομή της Εταιρείας , ενθαρρύνοντας τις οικονομικές επενδύσεις και με οργανωτικές βελτιώσεις, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο χρόνο σχεδίασης των νέων γραμμών των προϊόντων.
Συνοπτικά η δεκαετία του ’80 ισοδυναμεί:

Με τη δημιουργία ενός πλήρους φάσματος συρραπτικών γραφείου PRIMULA,που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές αγορές, πρόκειται για ποικίλα μοντέλα που ταυτίζονται με το ίδιο όνομα, αλλά είναι διαθέσιμα για την κάλυψη διαφορετικών αναγκών.

· Στην βελτίωση και ολοκλήρωση της σειράς γραφείου των συρραπτικών για δύσκολες εργασίες με την επωνυμία ROMABLOK και ROMALANG,προϊόντα που δίνουν εξαιρετικά θετικά σχόλια και ικανοποίηση στη Maestri.

1. Την έναρξη της παραγωγής του PUNTO UNIVERSALE JOLLY κατάλληλο για όλα τα συρραπτικά 6 mm
2. Μια διαδικασία γενικής αναδιάρθρωσης.

Επιπρόσθετα:

Στην παραγωγή των πλαστικών καρφωτικών χειρός για τον επαγγελματικό τομέα γνωστά ως TECNICA.
Αυτά τα καρφωτικά όχι μόνο πέτυχαν να μπούνε στην επαγγελματική αγορά αλλά και στο αναδυόμενο κύκλωμα του «φτιάξε το μόνος σου» καθώς και στα μεγάλους διανομείς.

Προϊόντα που συμπληρώνονται από τα παραδοσιακά και έχουν παράλληλα ένα ευρύτερο φάσμα επέκτασης. Σε αυτό το πλούσιο σε δραστηριότητα και δέσμευση χρονικό διάστημα η Maestri πρόσθεσε στην ήδη σημαντική της ιστορία ένα νέο λόγο για να είναι υπερήφανη: μετά από χρόνια μελέτης και επενδύσεων στην έρευνα, κατάφερε να πραγματοποιήσει για τον βιομηχανικό τομέα, μια σειρά ηλεκτρικών συρραπτικών τα ΜΕ(Maestri elettroniche),με επαγγελματική απόδοση, τα μοναδικά στον κόσμο που είναι ισοδύναμα των αέρος και απευθύνονται στον τομέα των χρηστών που κάνουν δύσκολες εργασίες συραπτοποίησης και φινιρίσματος.

Tην εξέλιξη της σειράς επαγγελματικών καρφωτικών που αυξάνουν τα μοντέλα και κάνουν σημαντικότερη την οικογένεια των ROCAMA..

Η μεγάλη διανομή
Στη δεκαετία του ’90 η Maestri,ορμά στους δρόμους της λιανικής πώλησης.
Αυτά τα χρόνια εκρήγνυται η αγορά του «Μεγάλων Καταστημάτων» και του «Φτιάξε το μόνο σου».
Το προσωπικό της εταιρίας κατανοεί την μεταμόρφωση της αγοράς και την ανάγκη διαφοροποίησης των δικτύων διανομής, προτείνοντας στις εμπορικές συναλλαγές πρωτότυπες και πλήρης λύσεις για ένα πιο διαφοροποιημένο κοινό.
Η εταιρική στρατηγική είναι οραματική. Χρησιμοποιεί την ιταλική τεχνογνωσία και επιμένει στην ποιότητα των προϊόντων με συνδυασμούς ευρέως φάσματος, με υψηλής ποιότητας προσφερόμενες υπηρεσίες που επιτρέπουν τον ανταγωνισμό στην ιταλική και παγκόσμια σκηνή με υψηλές προσδοκίες για τη νέα χιλιετία.

Το «marketing»
H Maestri έτοιμη να αρχίσει εποικοδομητικό διάλογο με τους αγοραστές του σύγχρονου εμπορίου αναπτύσσει ένα αποκλειστικό πρόγραμμα ειδικών συσκευασιών, ελκυστικής σχεδίασης, στοχεύοντας σε προϊόντα που πρέπει να διαφημιστούν και να πωληθούν μεμονωμένα.
Η εικόνα μεταφέρει στους καταναλωτές ποικιλία πληροφοριών:

Διαισθητική αναγνώριση του προϊόντος μέσω ενός κώδικα χρώματος:

1 άμεση αναγνώριση προϊόντος μέσω από τον χρωματισμό – κωδικό της
1 χρώμα για κάθε γραμμή προϊόντων, 1χρώμα για κάθε ομάδα συρραπτικών, το προϊόν παρουσιάζεται σε διαφανή πλαστική αντικλεπτική συσκευασία και σφραγισμένα.

Η πλαστική θήκη διανομής είναι δυνατό να αναρτηθεί ή να τοποθετηθεί προς έκθεση πάνω σε ράφι η στο επιδαπέδια βάση.

Οι πρωταγωνιστές της δεκαετίας
Εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες της αγοράς, οι οποίες δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, έγινε δυνατή η ανάπτυξη της σειράς Ro-Ma Tak, καινοτόμα και στην εμφάνιση αλλά και στην απόδοση. Με περισσότερα από 10 μοντέλα είναι σε θέση να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις της επαγγελματικής αγοράς.
Η συνεχής τεχνολογική έρευνα επέτρεψε την εξέλιξη της σειράς ECOTAK Maestri -ηλεκτρικής – που είναι η μεγαλύτερη είδηση του 1999 με τους ηλεκτροκινητήρες.

Η χιλιετία ξεκίνησε με τα εγκαίνια της νέας έδρας της εταιρίας Μaestri.
Μεταφέρθηκε στο Cornaredo (Κορναρέντο) σε ένα σύγχρονο υπερλειτουργικό κτήριο, εξαιρετικά εξοπλισμένο για να επικοινωνήσει με τον υπόλοιπο κόσμο, όλα οι επιχειρησιακοί παράγοντες της Maestriλειτουργούν σήμερα σε τέλεια συνέργεια και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις